Opleidingsportaal KPE


Welkom

Uw opleidingsverplichtingen zijn in 2016, mede door de komst van het NRVT, flink gewijzigd. In onderstaand schema is weergegeven waar u dit jaar aan moet voldoen:

Van de genoemde aantallen uren (= PE-punten) bij NRVT dient ten minste 75% te worden ingevuld met cursussen uit het PE-cursusoverzicht 2016. De overige 25% kan door de taxateur naar eigen inzicht worden ingevuld met bijvoorbeeld het schrijven en publiceren van artikelen in vakbladen (500 woorden = 1 PE-punt), het bijwonen van congressen of branchebijeenkomsten, het volgen van vaardigheidstrainingen, etc.. Docenten kunnen hier extra punten opnemen voor door hen gegeven vakgerelateerde cursussen.

Voorkom onnodige studielast

Omdat dezelfde cursus door meerdere organisaties erkend kan worden, is het bij verstandig plannen mogelijk uw studielast niet onnodig te verzwaren. Bij elke cursus staat aangegeven welke organisaties de cursus erkennen en wat dit betekent voor uw studielast.

Nieuw dit jaar is dat met de komst van het NRVT er meer keuzevrijheid is ontstaan in het volgen van cursussen. Daarmee kunt u kiezen voor onderwerpen die uw interesse en een meerwaarde voor uw dagelijkse praktijk hebben.

VastgoedCert heeft voor de kamers Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed en MA/MWB tenminste 1 dag verplicht gesteld. Kijk voor het hercertificeringsschema van VastgoedCert op de website.

Ons cursusaanbod

Onder de menukeuze ‘Aanbod’ kunt u per organisatie per kamer ons cursusaanbod raadplegen en hiervoor aanmelden. Wilt u liever een aanbod op maat ontvangen, waarbij wij rekening houden met uw verplichtingen en de meest voordelige studielast, maak dan gebruik van onze hercertificeringsservice.

Hoe weten de verschillende organisaties dat u een cursus heeft gevolgd?
Voor het NRVT moet u zelf in uw persoonlijk dossier (Mijn NRVT) aangegeven welke cursus u heeft gevolgd. U ontvangt van ons een (digitaal) certificaat nadat u de cursus heeft gevolgd. Wij adviseren u dit tenminste 5 jaar te bewaren. NRVT kan u vragen om bewijsstukken van gevolgde cursussen toe te sturen.

Voor VastgoedCert en NVM melden wij u af. Bij NVR en VastgoedPRO moet u zelf aangeven dat u een cursus heeft gevolgd. Ook hiervoor kunt u gebruik maken van het digitale certificaat.

Samenwerking KPE en Morel
In 2016 werken KPE en Morel samen bij de organisatie van alle cursussen en opleidingen.